Draško Gogov (Star sport)
Draško Gogov (Star sport)

Nije trofej ali jeste prvo mesto: Delfini u Podgorici potvrdili da im nema ravnih

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 22:02

Reprezentacija Srbije savladala Italiju u finalu

Samim plasmanom u finale kvalifikacionog tunira u Podgorici, reprezentacije Srbije i Italije su obezbedile mesta na završnom F8 turniru Svetske lige koji će biti odigran u Strazburu. Tako da večerašnji finalni meč nije baš imao onaj značaj kao kada naši Delfini igraju utakmice za najvažnije trofeje.

Ali kad su već tu zašto da ne potvrde ono što su letos pokazali na Olimpijskim igrama u Tokiju: Da su najbolji! I potvrdili su bez većih problema. Vaterpolisti Srbije su osvojili turnir u Podgorici savladavši Italijane 12:9. Meč koji uliva poverenje da će Delfini i u Strazburu (23. – 29. jul) biti na visni zadatka.

Izabrane vesti

Smena generacija u vatrerpolo reprezentaciji Srbije izgleda neće biti bolna kao što se strepelo posle Tokija. Dejan Savić je sada već iskusnima Mandiću, Jakšiću, braći Rašović, Ranđeloviću, Mitroviću priključio mlađe snage koje su očigledno dostojne slavnih prethodnika i imaju sličan pobednički mentalitet da je svaka utakmica bitna.

Borili su se Italijani koliko su mogli, u svom stilu se služili raznim trikovima i igrali prljavo kada su mogli ali ih to opet nije spasilo poraza. Povela je Srbija 3:1, uspeli su Zauri dva puta da došu do izjednačenja (3:3, 4:4) ali su Mandić i Radulović obezbedili spokojnih dva razlike na poluvremenu. Kada god bi se Italjani približili, pogađao bi Draško Gogov i držao Delfine na bezbednoj distanci. Na kraju je tačku stavio Dušan Mandić. Najefikasniji je bio Draško Gogov sa tri gola, dok su po dva dali Mandić i Viktor Rašović.

Srbija će u Strazburu biti prvi favorit takmičenje. Učešće su još pored Delfina i Azura, obezbedili domaćin Francuska te Australija, Kanada, Brazil, SAD i Španija koja je danas u direktnom orkšaju savladala domaćina Crnu Goru 15:10.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara